Vinnare i 100-bilder i år igen

Även detta år vann Kim juryns val på utställningen 100-bilder i Österåkers konsthall, Länsmansgården.

Så här sa juryn om årets utställning:
”Det var otroligt svårt i år för juryn. Det fanns så många bra bidrag, kvalitén var högre än någonsin och det gör vårt jobb både roligare och jobbigare. ”

I år var temat ”Förbindelse” och den vinnande bilden tog jag under Höga kusten bron. Själva bron har en fantastisk undersida som speglar ljuset väldigt fint så jag sökte mig ner till vattnet för att hitta en helt annan vinkel än den man vanligen ser på bron. För att lyfta ljuset och inte låta färgerna störa så gjorde jag bilden svart/vit.

Juryns motivering lyder:
”Med enkla linjer, symmetri och renhet förbinder den oss med andra sidan genom raka linjer och härligt perspektiv. Att kunna se linjer och nya vinklar på välkända objekt väcker intresse. Denna svartvita bro vinner med sin vackra komposition och skönhet”

Det känns helt fantastiskt att ta hem priset för andra året i rad. Vill du se utställningen med alla dessa fina bilder så har du chansen varje helg t.o.m. 2020-02-02. Läs mer på https://www.facebook.com/hundrabilder/

Höga kusten bron - Vinnarbild utställningen 100-bilder 2020